Innan man börjar med Sello vad kan vara bra att ha förberett? (Förberedelser)

Här ska vi gå igenom lite vad som kan vara bra att tänka på och ha förberett innan du skaffar ett Sello konto. Varför du är här och läser detta är nog för att du vill: Effektivisera dina försäljning, Utveckla din försäljning eller Börja sälja på internet.

Vi tycker det är jätte bra om du är så förberedd som möjligt innan du skaffar ett Sello konto så du kan känna på Sellos hela potential. Vad menar vi med detta, jo det är alltså jätte bra om du innan du registrerar ditt Sello konto att du har tänk igenom, vilka marknadsplatser vill jag sälja på. Om du vill ha en webbshop så är det väldigt bra om du har tänkt igenom vad du vill sälja i din webbshop, vad den ska heta och vad du ska ha för webbadress.

Om du har en idé om vilka marknadsplatser du ska sälja på är det bra att du ansöker om att vara merchant på dessa marknadsplatser innan du registrerar ditt Sello konto så du bara kan sätta igång och koppla ditt Sello konto till marknadsplatserna. Då kan du verkligen ta vara på Sellos fulla potential och du får så mycket gjort som möjligt på dina 14 dagarna som du har Sello kostnadsfritt.

För att ansöka om att bli säljare (merchant) på dom olika marknadsplatserna Sello stödjer gå hit:
Tradera (Klicka här för registrering) – Fungerar både för privat och företag, nytt som begagnat.
Fyndiq (Klicka här för att ansöka) – På Fyndiq måste du ha ett företag för att sälja och man får inte sälja begagnat.
CDON (Klicka här för att ansöka) – På CDON måste du ha ett företag för att sälja och man får inte sälja begagnat.
Amazon (Klicka här för registrering) – På Amazon måste du ha ett företag för att sälja och man får sälja både nytt och begagnat.

När du väl har ett konto hos marknadsplatserna så kan du sätta igång med Sello, tänk på att det kan ta några dagar att bli säljare hos dom olika marknadsplatserna. Om du har frågor eller funderingar kontakta oss på Sello, vi har nära relation till dom olika marknadsplatserna och lång erfarenhet av dom så vi kan hjälpa dig.

En webbshop i Sello går enkelt att skaffa sig, vi har stöd för tre olika plattformar: SelloShop (vårt eget), Prestashop (ett kraftfullt system), WooCommerce (ett populärt system). I nuläget så kan vi driva din SelloShop eller Prestashop på våra servrar, vi installerar och sköter driften. Men om ni är intresserade av WooCommerce så kommer ni behöva sköta driften själv på egen server. Men vi har stöd för att koppla Sello mot alla dessa plattformarna.

När vi skapar en webbshop åt dig på våra servrar så får du en webbadress av oss som kan se ut så här (minbutik byts ut mot det namn du vill):
För Prestashop: mimbutik.selloshop.com
För SelloShop: minbutik.selloshop.se

Du kan självklart köpa ett eget domännamn (www.minbutik.se) så hjälper vi dig kostnadsfritt att koppla det till din webbshop hos oss. Om du behöver tips på vart och hur du registrerar ditt domännamn kontakta oss på supporten så hjälper vi dig.