Hur aktiverar jag en produkt för mina marknadsplatser? (Aktiera produkt)

I Sello måste du aktivt välja vilka produkter i ditt lager du vill sälja på dom olika marknadsplatserna eller webbshopparna du är kopplad till. Detta gör man väldigt simpelt genom att klicka på en knapp i din produktlager lista.

Så här ser det ut om du har flera kopplingar i Sello och du har aktiverat din produkt på alla dina kopplingar. Du har en knapp som är grön och har en bock då ligger produkten aktiv på din marknadsplats. Du har även ett ID-nummer till höger om knappen, detta ID-nummer är produktens artikelnummer på din marknadsplats, klickar du på länken kommer du till din produkt på marknadsplatsen.

inventory-active

Så här ser din produkt ut om du har sålt slut på den och den har 0 i lagersaldo i Sello. Då blir produkten grå-markerad. Sello kommer då automatiskt plocka ner din produkt från marknadsplatserna och webbshopparna.

inventory-zero

Om du klickar på att aktivera din produkt i Sello och den har ett positivt lagersaldo så kommer Sello inom någon minut lägga upp produkten på marknadsplatsen, efter en stund kommer marknadsplatsens artikelnummer komma in till höger om knappen och det indikerar på att en koppling är skapad mellan Sello och marknadsplatsen.

Om du har glömt att fylla i något på din produkt som är obligatoriskt för att sälja på marknadsplatsen så brukar Sello säga till om detta och påminna en att fältet måste fyllas i.

Så här ser din aktiverings-knapp ut om din produkt är slutsåld (0 i lagersaldo) och är aktiv för marknadsplatsen.

inventory-active_and_zero

Så här ser din aktiverings-knapp ut om din produkt har ett positivt lagersaldo (1+ i lagersaldo) och är inaktiv.

inventory-inaktive_and_positive

Så här ser din aktiverings-knapp ut om din produkt är slutsåld (0 i lagersaldo) och är inaktiv för marknadsplatsen.

inventory-inactive_and_zero

Så här ser din aktiverings-knapp ut om din produkt har ett positivt lagersaldo (1+ lagersaldo) och är aktiv.

inventory-active2